rss

Tesla vrea sa produca SUV-uri si sedan-uri

  1. 20/08/2008
  2. Tags: Coupe, Roadster, Sedan, SUV, Tesla
    Vezi toate fotografiile (1)


    Micul producator american a spart gura targului cu Roadster, o masina sport in toata regula, chiar daca e propulsata de un motor electric, am spune noi, si mai ales pentru ca foloseste unul, ar spune californienii - ahtiati dupa tot ce e “eco-friendly”.

    In fine, se pare ca succesul (si nu Red Bull) le-a dat aripi, caci cei de la Tesla vor sa-si extinda serios gama de modele, cu un SUV, un sedan si un coupe cu patru usi.

    Sedanul a fost deja confirmat (sub denumirea de Model S) si urmeaza sa fie produs peste doi ani, intr-o fabrica noua din California.

    Apoi, Tesla vrea sa foloseasca platorma lui S pentru a crea si alte automobile in urmatorii sapte ani, perioada care devine astfel un deadline pentru yankei, ei fiind nevoiti sa imbunatateasca substantial bateria roadster-ului.

    Prin Model S, americanii vor sa scape de imaginea de producator de nisa, cadenta anuala urmand sa fie de 200.000 de unitati, iar pretul considerabil mai mic.
    Dar, in paralel, autonomia trebuie sa creasca, caci, in utilizarea de zi cu zi, clientii, garantat, nu vor vrea sa faca compromisuri prea mari.

    Desi Tesla se bucura de succes in momentul de fata, analistii sustin ca nu va reusi sa dezvolte singur o gama completa (mai ales intr-un timp atat de scurt) si ca e in cautare de partener, cel mai probabil Chrysler sau Daimler.
    Vizualizari: 986