rss

Tesla ne ofera un prim teaser cu Model S Sedan

  1. 25/10/2008
  2. Tags: Model S, Prius, Roadster, Tesla, Volt
    Vezi toate fotografiile (1)

    In ciuda faptului ca modelul Roadster pare a fi un produs reusit din toate punctele de vedere –  designul, performantele dinamice si caracterul 100% ecologic au convins pana acum 1.200 de clienti sa depuna o oferta ferma –,Tesla nu se scalda intr-o situatie financiara fericita.

    Totusi, lucrul la un nou sedan electric continua, iar compania americana spera sa il scoata pe piata la timp pentru a putea concura cu Chevrolet Volt si viitorul Prius.

    Acesta este un prim teaser cu noul model, ce era planificat a intra in productia de serie undeva in 2010 oferind o autonomie de putin peste 360 km contra unui pret de 60.000 de $.

    Din pacate insa, termenul a fost decalat din cauza problemelor financiare care au obligat Tesla sa opereze o serie de reduceri de costuri si sa inchida centrul de cercetare-dezvoltare din Michigan, concediind in proces un numar important de angajati.

    CEO-ul Elon Musk nu este foarte ingrijorat de situatia creata, insa fapul ca Model S va avea de infruntat concurenta lui Chevy Volt, Honda Insight si Toyota Prius – toate trei urmand a afisa preturi semnificativ mai mici – i-a pus rau pe ganduri pe investitori, care nu mai sunt atat de convinsi de deciziile luate inainte ca proiectul sa inceapa.

    Vizualizari: 1012