rss

Tesla il da in judecata pe Fisker

  1. 15/04/2008
  2. Tags: Henrik fisker, Tesla
    Vezi toate fotografiile (1)
    Segmentul vehiculelor 100% ecologice va fi unul extrem de disputat in viitorul apropiat, astfel inca cei care cauta sa isi faca un nume aici nu “iarta” nimic cand vine vorba de eventuale dispute pe teme de copyright. Este si cazul certei iscate intre Tesla si Fisker, primii acuzand compania fostului designer de la Aston Martin ca a “imprumutat” anumite secrete tehncologice ce priveau un viitor sedan electric.

    Fisker Coachbuild fusese angajata de catre cei de la Tesla sa se ocupe de designul respectivului sedan (contra unei sume de 875.000 de $), producatorii lui Roadster pretinzand ca acelea au fost momentele in care s-a produs si furtul de informatii. Dupa sustragerea datelor confidentiale, Henrik Fisker a prezentat limuzina hibrida de tip plug-in Karma, despre care Tesla afirma ca are la baza tehnolgia dezvoltata de ea. Mai mult, firma din Silicon Valley acuza ca, inainte de a incepe lucrul la sedanul sau – ce trebuia sa fie un hibrid de tip plug-in exact ca si Karma –, Henrik Fisker nu avea nici un fel de experienta in ceea ce priveste vehiculele cu propulsie hibrida.

    Ramane de vazut cine va detine in final cea mai mare parte a adevarului, mai ales ca pretentiile lui Tesla nu sunt deloc mici: daca va castiga, compania lui Martin Eberhard si Marc Tarpenning ii va interzice lui Fisker sa se mai foloseasca de documentele sustrase si o va obliga sa returneze atat o parte din banii contractului, precum si o suma care sa acopere eventualele daune morale.
    Vizualizari: 1012