rss

Tesla cere ajutor lui Barack Obama

  1. 03/02/2009
  2. Tags: Chevrolet Volt, Tesla Roadster
    Vezi toate fotografiile (5)
     

    Doar ce noul presedinte Barack Obama s-a declarat in favoarea unei industrii auto “mai verde” si iata ca a si primit o cerere de ajutor de stat din partea constructorului de masini electrice Tesla.

     

    SUA a oferit pus la dispozitie doua linii de credit: una pentru constructia de masini non-poluante, iar a doua pentru realizarea de proiecte majore in sectorul energiei electrice. La panda si mult mai aprigi au fost General Motors si Ford, doi dintre gigantii auto americani, care au cerut sase, si respectiv 11 miliarde de euro.

    Acum insa, a sosit si vremea Tesla sa ceara un imprumut. Si totusi nu sunt calici: vor numai 354 milioane de euro finantare, totul pentru realizarea unor autovehicule electrice din ce in ce mai performante. De exemplu, Tesla Roadster promite o autonomie de 380 km. Remarcabil nu-i asa? O suma rezonabila pentru rezultate considerabile si non-poluante.

    Insa exista si carcotasi care scot in evidenta pretul de vanzare exagerat ale unei astfel de masini, undeva la 39.000 de euro. Sau chiar mai rau de atat, schimbarea bateriei cu una noua ar duce la circa 9.500 de euro. Pe cealalta parte, modelul Volt, promis de General Motors intr-un numar de 10.000 de unitati vine la preturi vizibil mai scazute, dat fiind faptul ca va fi construit pe platforma lui Chevrolet Cruze.

     

     

    Vizualizari: 1026