rss

Tesla a dezvaluit noul sedan sport plug-in Model S

  1. 27/03/2009
  2. Tags: Model S, Roadster, Tesla, Tesla Motors
    Vezi toate fotografiile (13)

    Compania din Silicon Valey a lansat in cadrul unui eveniment organizat la Los Angeles noul model plug-in, sedanul sport Model S, care poate gazdui pana la sapte pasageri, sprinteaza de la 0-100 km/h in doar 5,6 secunde si are o autonomie de 480 km cu o singura incarcare a bateriilor!

    Din fotografiile de fata se poate observa ca designerii Tesla s-au inspirat la greu din designul masinilor europene, modelul semanand foarte bine cu Maserati GranTurismo la partea frontala si cu Jaguar XF la partea posterioara si din profil lateral. Insa, dincolo de aceste similitudini, aspectul dinamic cu linii fluide si bine definite, va reprezenta unul dintre atuurile lui Model S.

    Galerie foto aici

    Poate va intrebati cum poate un astfel de model sa primeasca sapte pasageri? Ei bine, oficialii Tesla sustin ca Model S, care are o lungime de aproape 5 metri (4.978 mm) ce-l plaseaza undeva intre BMW Seria 5 si Seria 7, ofera cinci locuri individuale pentru adulti plus inca doua destinate copiilor in zona destinata bagajelor, montate cu spatarul lipit de cel al locurilor din spate. Chiar si in aceasta configuratie, Model S poate gazdui cateva dintre bagaje in cea de-a doua zona de incarcare cu care este prevazut sub capota datorita solutiei electrice de propulsie.

    Tesla Model S este cel de-al doilea model, dupa Roadster, care vine echipat cu un motor electric actionat de un grup de baterii litiu-ion pozitionat sub podea. Modelul dispune de o cutie de viteze cu o singura treapta. Exprimat in cifre, desi avem de-a face cu un model plug-in, Model S este creditat cu un timp de 5,6 secunde pentru 0-100 km/h si o viteza de top de 193 km/h. Dupa lansare, Tesla va realiya inca doua versiuni, una Sport si alta cu tractiune integrala.

    Noul model electric va fi disponibil in trei versiuni, in functie de marimea bateriei, care ofera o autonomie de 260, 370 sau 480 km cu o singura incarcare! Durata de incarcare a bateriilor este de 45 de minute.

    Primele livrari in Europa si in America de Nord vor demara spre sfarsitul anului 2011, iar pretul pentru piata americana fiind de 57.400 de dolari.

    Vizualizari: 2067
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »