rss

Tehnologii noi, mai mult confort: Volkswagen prezinta noul Touareg

  1. 04/06/2023
    Vezi toate fotografiile (44)

    Volkswagen aduce la un nou nivel cea de-a treia generatie a modelului Touareg, prin modernizari extinse: suspensia, displayul si conceptul de operare al SUV-ului au fost revizuite, iar designul partii frontale si al spatelui au fost accentuate. Dotari deosebit de frapante sunt farurile HD matrix nou dezvoltate in fata si lampile spate cu leduri, realizate sub forma unei benzi luminoase. Pentru prima data in Germania, integreaza un logo Volkswagen luminat in rosu.
    Imelda Labbe, membra a consiliului de conducere pentru Sales, Marketing si Aftersales la Volkswagen: "Noul Touareg impresioneaza prin calitatea de top si confortul exceptional. Inca o data, am implementat in mod sistematic dorintele clientilor nostri in acest model: am accentuat designul, am integrat un logo spate rosu iluminat si am facut operarea si mai intuitiva. Am imbunatatit de asemenea caracteristicile de rulare, facand modelul nostru premium Volkswagen si mai bun. Rezultatul este un adevarat model polivalent, care va incanta pe sosea, in off-road si, bineinteles, ca autovehicul de tractare de prima clasa."
    Tehnologiile orientate spre viitor au debutat dintotdeauna in modelul Touareg - know-how de care beneficiaza apoi autovehiculele din clasele mai mici. Kai Grunitz, membru al consiliului de conducere Volkswagen, responsabil cu dezvoltarea: "Touareg a fost intotdeauna un pionier al tehnologiei pentru noi, permitandu-ne sa transferam noi dezvoltari catre celelalte modele ale marcii, ca parte a unei strategii verticale descendente. Si urmam aceeasi abordare si cu noul Touareg. Este primul model Volkswagen care va fi lansat cu nou dezvoltatele faruri HD matrix - unul dintre cele mai bune sisteme de iluminare din lume. Peste 38.000 de leduri interactive proiecteaza un covor luminos exact pe banda de rulare si ilumineaza soseaua mai precis ca niciodata. In curand vom transfera acest sistem de iluminare HD matrix catre urmatoarele modele SUV din clase mai mici."
    Noul sistem de iluminare. Un alt avantaj al noilor faruri optionale IQ.LIGHT HD este faza lunga care nu orbeste: aceasta faza lunga continua poate fi lasata pornita permanent in afara localitatilor, deoarece ledurile interactive asigura faptul ca zona de mascare pentru autovehiculele din sens opus si care circula in fata este mai precisa ca niciodata.
    Design accentuat. Noul SUV premium poate fi recunoscut imediat dupa noul design al partii frontale si al spatelui. In partea din fata, unitatea formata din grila radiatorului, faruri si spoilerul fata are un aspect nou. Si designul spatelui este mai accentuat: acesta are acum o banda led orizontala continua pentru blocul optic spate si include si un logo Volkswagen luminat rosu. Aceasta caracteristica a fost inclusa pentru prima data intr-un model Volkswagen in Germania. Anterior, logoul luminat al marcii era permis numai pe piete precum China si SUA.
    Totul intr-un singur pachet - confort maxim in calatorii si performanta optima. Volkswagen a imbunatatit suspensia modelului Touareg. Printre altele, Touareg este echipat acum standard cu un nou senzor pentru sarcina pe plafon, integrat cu sistemul electronic al suspensiei. Daca este detectata o sarcina pe plafon, sistemele de control precum ESC (Electronic Stability Control - controlul electronic al stabilitatii) intervin mai rapid pentru a creste stabilitatea la rulare. Pe de alta parte, daca nu exista sarcina pe plafon, sistemul permite o performanta si mai sportiva. In functie de versiune, modelul Touareg este disponibil cu tehnologii inovatoare pentru suspensie precum compensarea activa a ruliului (tren de rulare adaptiv) si directie pe toate rotile. Acest aspect imbunatateste suplimentar dinamica de rulare a SUV-ului premium.
    Update la interior. Echiparea standard a noului Touareg include de asemenea cockpit-ul Innovision. Acesta este alcatuit din cockpit-ul digital si sistemul Infotainment de top Discover Pro Max. Diverse functii ale cockpit-ului Innovision, cum ar fi navigatia exacta la nivelul benzii de rulare si datele cartografice HD de inalta rezolutie, au fost optimizate in noul model. Si comanda vocala standard a fost optimizata. Conexiunile USB-C cu capacitate de incarcare de 45 W (anterior 15 W) permit incarcarea semnificativ mai rapida a dispozitivelor electronice precum smartphone-uri, tablete sau laptopuri. In plus, prin evaluarea feedbackului de la clienti, nivelul inalt al calitatii interiorului modelului Touareg a fost si mai mult imbunatatit. De exemplu, capitonajele consolei centrale sunt acum mai moi decat inainte, oferind un plus de confort.
    Sisteme eficiente de asistenta la rulare. Modelul Touareg este echipat cu un numar mare de sisteme pentru confort si asistenta ca standard. In plus, este disponibila o gama extinsa de sisteme optionale. Acestea includ, printre altele, urmatoarele tehnologii
    - "Travel Assist" (conducere asistata pana la viteza maxima)
    - "Park Assist Plus cu control de la distanta" (prin aplicatia pentru intrarea si iesirea automata in si din locuri de parcare, soferul poate controla chiar si procedura de parcare din exteriorul autovehiculului),
    - "Trailer Assist" (pentru manevrare asistata cu remorca)
    - "Night Vision" (asistenta pentru condus pe timp de noapte)
    Gama larga de grupuri motopropulsoare - in variante pe benzina, motorina sau hibrid plug-in. Noul Touareg va fi lansat cu patru versiuni de grup motopropulsor. Pe langa un motor pe benzina cu turbosuflanta, se poate alege intre doua motoare turbodiesel si doua modele hibrid plug-in. Toate aceste motoare ultra-eficiente dispun ca standard de o cutie de viteze automata cu 8 trepte si de tractiunea integrala permanenta 4MOTION.
    Echipari. Noul model va fi lansat in Germania intr-o versiune de baza cu designul actual al partii frontale (incepand cu 69.200€) si cu doua linii de echipare exclusive, "Elegance" (incepand cu 75.070€) si "R-Line" (incepand cu 79.660€). In pozitia superioara se afla modelul varf de gama: sportivul, elegantul Touareg R eHybrid dezvoltat de Volkswagen R (incepand 93.870€).
    Modelul Touareg R eHybrid - modelul performant de la Volkswagen R. Touareg R eHybrid este modelul varf de gama al liniei de produse, cu cel mai puternic sistem de propulsie: un motor pe benzina V6 plus motor electric cu o putere a sistemului de 340 kW (462 CP). Cea mai recenta generatie continua lunga traditie a modelelor Touareg R cu caracteristici high-tech si echipari personalizate. Toate au fost dezvoltate de Volkswagen R, marca premium pentru performanta a Volkswagen. Echiparea standard a noului model include urmatoarele:
    - etriere de frana vopsite albastru cu logo R argintiu
    - proiectie a logoului R prin carcasa oglinzii exterioare, ca iluminare de perimetru
    - accente albastre in interior
    - scaune din piele cu design "Vienna" ("Puglia" optional)
    - jante de aliaj de 20 inch "Braga"
    - ornamente in praguri cu logoul R
    - cheie autovehicul cu capac din piele si logo R
    - trapa panoramica
    - control automat al aerului pe 4 zone
    Pe langa culoarea traditionala R "Lapiz Blue Metallic", acum poate fi comandata exclusiv si o vopsea cu finisaj mat, noul "Silicon Gray Matt", pentru modelele Touareg R eHybrid si Touareg R-Line.
    Povestea de succes a popularului SUV premium. In 2002, Touareg a fost primul SUV de la Volkswagen. Apoi, profitand de impetuozitatea noului model de top, marca Volkswagen s-a dezvoltat, ajungand unul dintre liderii globali de furnizori de game complete. Touareg a devenit de asemenea pionierul unui tip de autovehicul de foarte mare succes, oferit in prezent de Volkswagen in fiecare segment. Prin combinatia sa de inalta calitate intre un autovehicul pentru distante lungi, un autovehicul de tractare si un autovehicul de teren, modelul ramane in continuare extrem de popular. Peste 1,13 milioane de unitati au fost vandute de la lansarea modelului Touareg in 2002.

    Vizualizari: 934
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »