rss

Tehnologia TwinForce debuteaza pe Lincoln MKS

  1. 12/07/2007
  2. Tags: Lincoln, TwinForce
    Vezi toate fotografiile (2)
    Noul propulsor TwinForce, dezvoltate recent de Ford, vor debuta pe Lincoln MKS, versiunea de serie a conceptului MKR, incepand cu anul viitor.

    Noua tehnologie permite motoarelor sa aiba doua calitati majore (de aici si numele), altadata antagonice si deci greu de reunit sub acelasi acoperis: performante superioare si un consum de combustibil redus.

    Agregatul care va lua loc sub capota lui Lincoln MKS va avea 3,5 litri cilindree si o configuratie V6, urmand a dezvolta gratie prezentei a doua turbocompresoare si a injectiei directe 415 CP si 542 Nm.

    Capabil sa functioneze cu mai multe tipuri de combustibil, el si isi va transmite puterea catre roti cu ajutorul unei noi cutii de viteze cu dublu ambreiaj, numita PowerShift. Ford este insa decis sa ofere aceasta tehnologie si pe modele mai populare, primele dintre ele urmand a fi Fusion si cross-over-ul Edge. Ambele vor primi un motor TwinForce de 2,5 litri cu patru cilindri, undeva la finalul acestei decade.

    Imediat dupa acestea doua, va veni randul uriasilor cu opt cilindri, montati pe diverse modele sport si camionete de categorie grea. Numarul trei mondial va crea doua astfel de propulsoare – unul mai mic, de cinci litri, destinat lui Mustang, si unul mai mare, de 6,2 litri, ce va motoriza versiunile pick-up-ului F-150.
    Vizualizari: 834