rss

Team Dakar Romania a pornit cu dreptul

  1. 05/05/2007
  2. Tags: Mitsubishi l200
    Vezi toate fotografiile (1)
    Prima etapa a Campionatul National de rally raid, Trofeul Capitalei, a fost castigata de echipa clubului Taifun OffRoad, Team Dakar Romania, care se va alinia si la startul celei mai importante intreceri rally raid mondiale. Competitia s-a desfasurat pe traseul Bucuresti – Mangalia – Ostrov – Bucuresti.

    Trofeul Capitalei a insumat peste 500 de kilometri de proba speciala, impartiti pe parcursul a cinci probe. Patru dintre acestea au fost castigate de Team Dakar Romania cu Mitsubishi L200 Rally Raid, echipaj clasat in final pe locul intai, la un ecart de peste 35 de minute fata de locul secund.

    Vorbind despre performantele masinii, Gabi Nicolae, pilot Team Dakar Romania spune : ‘’Trofeul Capitalei a fost, practic, botezul masinii cu care vrem sa participam si la Dakar. Suntem in plin proces de pregatire tehnica a masinii si, deci, orice incercare a ei in teren este foarte bine venita. Masina s-a comportat foarte bine, mai ales ca ne-am inscris in concurs fara a avea chiar toate detaliile puse la punct".

    Gabi Nicolae a punctat si principalele schimbari aduse masinii: "Practic, am reusit sa construim rollbar-ul interior, sa aducem modificari structurale la partea posterioara a masinii, am echipat-o cu suspensie profesionala de competitie, Ralliart; sistemul de gestiune electronica a motorului a fost de asemenea schimbat, cu altul Ralliart, si un in ultimul rind masina a fost echipata cu pneuri 235/85/16, conform cu normele FIA. Urmeaza si alte modificari pe care masina trebuie sa le suporte pentru a ajunge in forma finala, apta pentru Dakar. Important este ca baza de la care plecam este una foarte buna.’’

    De asemenea, demn de remarcat este faptul ca masina de asistenta a echipei, inscrisa in concurs la categoria ‘’PROMO RallyRaid’’ s-a clasat pe primul loc la finalul competitiei, la categoria sa. Masina Mitsubishi L200, desi s-a inscris in concurs doar cu echiparea standard, a dovedit inca o data capabilitatile de offroader cu care noul model de pick-up de la Mitsubishi s-a impus in categoria sa pe piata din Romania si nu numai.

    L 200 este un pick-up mult mai compact, mai sofisticat din punct de vedere tehnic si mult mai prietenos, toate acestea fiind combinate cu rigiditatea si spiritul de aventura oferite de experienta de neegalat a lui Mitsubishi Motors la Dakar.

    Team Dakar Romania va reprezenta, in premiera, tara noastra, la sectiunea auto, la viitoarea editie, a 30-a, a celei mai complexe competitii din istoria rally raid-ului, Dakar. Aceasta va avea loc in prima jumatate a lunii ianuarie 2008, in perioada 5-20 ianuarie.
    Vizualizari: 1210