rss

Tazzari va produce un vehicul electric

  1. 08/10/2008
  2. Tags: Nice, Tazzari, ZERO
    Vezi toate fotografiile (1)

    Grupul italian Tazzari tocmai a anuntat ca va face echipa cu cei de la NICE in vederea dezvoltarii si eventual producerii unui mic vehicul electric, pe care il vor numi ZERO.

    Masina nu va avea performante dinamice similare cu al unui Tesla Roadster, dar promite zero emisii poluante si pace sufleteasca celor care nu vor sa participe la distrugerea planetei.

    Multumita designului compact si folosirii intensive a materialelor usoare, ZERO va avea o greutate de numai jumatate de tona si o acceleratie 0-100 km/h mai mult decat vioaie: 4,5 secunde.

    Pe de alta parte, viteza maxima va fi de numai 90 km/h, insa data fiind destinatia aproape exclusiva mediului citadin asta nu ar trebui sa fie o problema reala.

    Mai important este faptul ca ZERO va oferi o autonomie de aproape 160 km, iar cel mai important este faptul ca incarcarea completa a bateriilor va dura numai 45 de minute (fata de opt ore la alte modele de acest gen).

    Deocamdata Tazzari nu a mentionat cand va fi disponibila masina, dar s-a stabilit deja ca ea va ajunge pe pietele din Franta, Marea Britanie si, evident, Italia.

    Vizualizari: 1701