rss

Taxele de acces pentru autostrada Ploiesti-Brasov au fost anuntate OFICIAL. Lucrarile nici nu au inceput inca

  1. 12/09/2018
  2. Tags: Autostrada, autostrada ploiesti brasov, autostrada romania, taxa de acces autostrada
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mult-asteptata autostrada Ploiesti-Brasov incepe sa prinda contur, oarecum, insa prima veste proasta pentru soferi este ca vor fi nevoiti sa plateasca o taxa de acces daca aleg sa circule pe acest segment de drum. De ce? Pentru ca autostrada va fi construita in parteneriat public-privat.

    Apoi apare problema taxelor in sine, care sunt printre cele mai mari din Europa Centrala si de Est, raportate la puterea de cumparare a romanilor. Unde mai pui ca lucrarile la acest tronson nici macar nu au inceput.

    Potrivit studiului amintit mai sus, soferii de autoturisme vor plati 6.3 euro pe suta de kilometri, vehiculele grele vor fi taxate cu 8,8 euro pe suta de kilometri iar pentru autocare, taxa va fi de 12,6 euro pe suta de kilometri. Autostrada va costa 1,3 miliarde de euro iar durata de operare de catre investitor este de 20 de ani.

    "Taxa de utilizare a autostrazii care va fi platita de un autoturism la 100 km de autostrada parcursi este limitata la 6,3 euro fara TVA si poate fi supusa indexarii la data de 1 martie a fiecarui an cu rata de crestere a salariului mediu net din anul anterior [...] Nivelul tarifelor pentru fiecare categorie de vehicul este aproximativ la media taxelor statelor din Uniunea Europeana," sustine Comisia de Prognoza.

    Vizualizari: 2062
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »