rss

Taxa pentru autostrada Comarnic-Brasov va fi de 3 euro/100 km

  1. 13/05/2013
  2. Tags: Autostrada, Taxa
    Vezi toate fotografiile (1)

    Soferii care vor dori sa aiba acces pe viitoarea autostrada Comarnic - Brasov vor fi nevoiti sa achite o taxa de 3 euro pentru 100 de kilometri, anunta Dan Sova, Ministerul Marilor Proiecte. Suma anuntata nu este finala, subliniaza oficialul roman.

    Ministrul Marilor Proiecte a declarat in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" ca taxa pentru autostrada Comarnic – Brasov va fi de trei euro pentru 100 kilometri, conform Gandul. Aceasta taxa va putea fi achitata prin SMS sau printr-un sistem electronic

    Cuantumul anuntat de Sova nu este definitiv, aceasta fiind o variabila ce depinde de modelul financiar al autostrazii. In functie de finantarea stabilita este posibila fie o crestere, fie o reducere a tarifului. Soferii care vor parcurge mai multi kilometri decat au platit vor fi sanctionati contraventional cu ajutorul sistemelor integrate de camere de luat vederi, care urmeaza sa fie montate pe acel sector de drum.

    Referitor la data finalizarii autostrazi, Dan Sova a declaratca proiectul este mult mai complicat decat sectiunile din campie, fiind necesara saparea in piatra si gestionarea transportului a patru milioane de metri cubi de piatra. Negocierile pentru desemnarea castigatorului contractului de constructie si operare a tronsonului Comarnic – Brasov sunt in derulare de saptamana trecuta, existand deja patru ofertanti. Dialogul este programat sa fie finalizat in august, in octombrie urmand sa se semneze contractul.

    Tronsonul Comarnic – Brasov va avea o lungime de 58 de kilometri. Costurile de constructie si operare ale acestui segment, incluzand intretinerea anuala, vor ajunge de 1,2 miliarde de euro.

    Vizualizari: 6580
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »