rss

TAXA AUTO 2018: Cum va arata aceasta taxa si cum ii va penaliza pe soferii de masini vechi

  1. 01/08/2018
  2. Tags: gratiela gavrilescu, Taxa auto, taxa de mediu
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ministrul mediului, Gratiela Leocadia Gavrilescu, a anuntat ca se lucreaza de zor la o noua TAXA AUTO. Aceasta va fi finalizata la sfarsitul anului si ii va taxa numai pe cei care polueaza, adica pe cei cu automobile vechi.

    La fel cum s-a intamplat si cu primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, care si-a prezentat bilantul dupa 2 ani de conducere intr-un mod penibil, cu nicio realizare coerenta sau realista, ci doar cu promisiuni de viitor, la fel a facut si ministrul mediului, d-na Leocadia Gavrilescu.

    In timp ce Comisia Europeana a demarat procedura de infringement pentru mai multe orase din Romania, din cauza ca nu respecta limitele impuse de UE a poluarii si pentru ca aerul are o calitate foarte slaba, cu alte cuvinte din cauza poluarii excesive, d-na Gratiela se lauda cu proiecte imaginare. Dar trecem peste realizarile inexistente si ne limitam la afirmatiile domniei sale referitoare la TAXA AUTO.

    D-na Leocadia a mentionat ca se lucreaza acum la o noua formula de calcul a TAXEI AUTO. O taxa care va fi menite sa incaseze bani suplimentari de la soferii care polueaza excesiv. Mai precis, orice posesor de automobil care NU este Euro 6, hibrid sau electric, va achita o suma de bani.

    Aceasta suma de bani nu va mai fi incasata, cel mai probabil, la vanzarea unui automobil. Ci va fi incasata direct de la proprietar, printr-o suprataxa la impozitul anual pe vehicul. Inca nu se stie valoarea pe care Statul vrea sa o ceara de la oameni, in functie de norma de poluare pe care o are automobilul.

    O noutate ar putea fi si felul in care se calculeaza taxa. Pana acum, se calcula in functie de motorizare, de carburant si de vechimea masinii. Dar am putea sa vedem de acum o taxa numai in functie de norma Euro de poluare. Ai masina non-Euro, platesti suma asta in fiecare an, ai masina Euro 1, platesti atat si asa mai departe.

    Gratiela Gavrilescu a spus ca noua taxa va fi prezentata in forma noua la sfarsitul anului. Ceea ce inseamna ca abia pe la mijlocul lui 2019 avem sanse sa o vedem implementata.

    Hilar, sau chiar penibil, este ca acelasi guvern PSD a eliminat in 2017 TAXA AUTO, ca masura populara pentru alegerile parlamentare. Dupa eliminarea taxei au fost inmatriculate in Romania cam 1 milion de vehicule aduse de afara, majoritatea foarte vechi si foarte poluante. Acum, acelasi PSD va introduce o taxa noua...

    Vizualizari: 18836
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »