rss

Tata Nano ar putea fi produs in Romania

  1. 06/02/2012
  2. Tags: Logan, Tata Motors, Tata nano
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cea mai ieftina masina din lume ar putea fi produsa la Jucu, urmand sa acopere golul financiar lasat de Nokia. In prezent, Tata Motors se afla in discutii cu oficialitatile de la Cluj.

    Indienii de la Tata Motors si-ar putea stabili o parte din operatiuni in  parcul industrial Tetarom III din comuna clujeana Jucu. Compania ar putea concesiona ori achizitiona un teren de 30-50 de hectare, pentru a realiza o investitie in domeniul auto.

    "Negocierile cu Tata Motors au inceput de mai multa vreme si continua cu speranta unei finalizari", a declarat, pentru o agentie de presa, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

    Desi nu au fost dezvaluite informatii despre valoarea investitiei, surse neoficiale sustin ca Tata Motors ar putea aloca cel putin 50 milioane de euro pentru o viitoare uzina la Jucu. Proiectul ar putea genera peste 1.000 locuri de munca.

    Astfel, daca investitia se va concretiza, in Romania ar putea fi produse masini low-cost, care vor intra in directa concurenta cu Dacia Logan. Autoturismele ar urma sa fie vandute in Europa de Est.

    Constructorul auto indian este recunoscut in intreaga lume dupa ce a lansat pe piata cea mai ieftina masina, Tata Nano. Compania mai produce camioane si autobuze, fiind cel mai mare producator de masini din India.

    Vizualizari: 5189