rss

Tata Motors injecteaza zeci de milioane de lire sterline in Jaguar

 1. 23/12/2008
 2. Tags: Jaguar Land Rover, Tata Motors
  Vezi toate fotografiile (1)

  Tata Motors, proprietarul Jaguar Land Rover, urmeaza sa injecteze "zeci de milioane" de lire sterline in fabricantul britanic de autoturisme, arata un articol publicat de Financial Times, citat de BBC.

  Un purtator de cuvant al Tata Motors nu a negat anuntul. O injectie de lichiditate din partea companiei indiene ar oferi guvernului britanic mai mult timp pentru a hotari daca va folosi sau nu bani publici pentru salvarea companiei.

  Ministrul britanic al comertului, Peter Mandelson, si-a exprimat dubiile in legatura cu o salvare de catre guvern, spunand ca statul este un "creditor de forta majora".

  Debasis Ray, seful departamentului de comunicatii din cadrul Tata, nu a negat anuntul facut de Financial Times, insa nu a precizat suma care urmeaza sa fie injectata.

  "Este compania noastra si trebuie sa ne conducem afacerea. Discutiile cu guvernul, totusi, au caracter confidential si nu putem dezvalui evolutia lor. Trebuie sa conducem compania si incercam sa ne descurcam cat mai bine", a spus Ray.

  Fabricantul auto a solicitat ajutor financiar din partea guvernului si cererea a fost sprijinita de sindicate, ce considera ca industria are nevoie de ajutor.

  Insa Mandelson a spus ca grupul Tata trebuie sa "se orienteze spre propriile resurse". Grupul Jaguar Land Rover a fost grav afectat de scaderea dramatica a vanzarilor, ce a lovit producatorii auto la nivel mondial.

  Sursa: Bloombiz 

  Vizualizari: 939
  Peugeot 308

  Peugeot 308

  Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

  Toate anunturile »