rss

Tata este singurul client serios pentru Jaguar si Land Rover

  1. 09/11/2007
  2. Tags: Jaguar, Land Rover, TATA
    Vezi toate fotografiile (1)
    Chiar daca o multime de companii si-au exprimt interesul sa preia de la Ford marcile Jaguar si Land Rover, se pare ca una singura are si potentialul sa o faca. Potrivit ultimelor vesti, Tata Motors este principalul favorit, in pofida faptului ca indienii si-au inceput activitatea in industria de automobile doar acum un deceniu.

    Principalul motiv al reticentei cu care investitorii privesc aceasta tranzactie este faptul ca Jaguar nu va putea reveni ani buni de-acum incolo, lucru precizat de altfel si de oficialii companiei. Asa se face ca, la acest moment, sustin analistii de la Fortune, numai fondurile de investitii si cei de la Tata Motors sunt interesati de preluarea lui Jaguar si Land Rover, ultimii fiind favoriti.

    Intrebarea care se pune este cum ar reusi inidenii, nou-veniti pe piata, sa schimbe lucrurile in privinta acestor marci daca Ford, care are o experienta de peste 100 de ani pe piata, nu poate...Ei bine, Tata are ceva argumente, putand sa transfere buna parte din productie in facilitatile din India, reducand astfel substantial costurile. Evident, ramane in discutie in ce masura Tata va putea pastra standardele de calitate, dar, la acest capitol, trebuie mentionat ca in ultima vreme, lucrurile s-au schimbat mult in bine nu doar in Coreea de Sud, ci si in China sau India. 
    Vizualizari: 797