rss

Suzuki s-a retras din Campionatul Mondial de Raliuri

  1. 15/12/2008
  2. Tags: Fia, Suzuki, Wrc
    Vezi toate fotografiile (1)

    Constructorul Suzuki a decis sa suspende in 2009 participarea la Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) in principal din cauza crizei economice mondiale, a anuntat firma japoneza.

    Anuntul vine in ziua inchiderii angajamentelor pentru 2009 in WRC, conform Federatiei Internationale de Automobilism (FIA). Aceasta veste nu este una deloc suprinzatoare avand in vedere rezultatele dezamagitoare obtinute de Suzuki in 2008, clasarea doar pe pozitia a cincea in clasamentul constructorilor, cu sase echipe.

    "Reducerea vanzarilor de automobile, cauzata de criza economica la nivel global, ne-a determinat sa ne retragem din Campionatul Mondial de raliuri", se precizeaza intr-un comunicat dat publicitatii luni de constructorul nipon.

    Suzuki devine, astfel, cea de-a doua companie automobilistica japoneza, dupa Honda, care paraseste sportul cu motor, din cauza crizei economice globale.

    Pentru anul 2009, Ford si Citroen au anuntat deja ca vor continua in WRC, cu aceleasi dispozitive. De asemenea, Subaru ar trebui sa confirme in cursul zilei de luni, angajamentul in WRC cu doua masini oficiale.

    Sursa: Bloombiz 

     

     

    Vizualizari: 830