rss

SUV mai mic decat Freelander

  1. 13/02/2007
  2. Tags: Feelander, Land Rover, SUV
    Vezi toate fotografiile (1)
    Land Rover intentioneaza sa introduca un SUV nou, pozitionat sub actualul Freelander.

    Intr-un interviu acordat unei reviste prestigioase, Matthew Taylor, directorul executiv al companiei a declarat: “inca trebuie sa ne hotaram cum vrem sa arate un Land Rover mai mic si cum sa-l facem profitabil. Ca sa atingem acest deziderat pretul nu trebuie sa depaseasca 12.500 lire sterline”.

    Ca acest tel (al profitabilitatii) sa poata fi atins, britanicii au studiat mai multe variante. Initial baby-Freelander urma sa imparta platforma cu fratele mai mare, dar pretul final depasea limita impusa.

    Mai nou, inginerii s-au orientat catre platforma C1, dezvoltata de Ford, folosita de modele cum ar fi Volvo S40, Ford Focus sau Mazda3. Astfel, noul produs Land Rover va fi mai degraba un crossover, decat un SUV mai capabil.

    Pe langa tractiunea 4x4, platforma utilizata va fi garnisita cu o familie de motoare bogata, ce va cuprinde variante cu 4,5 sau 6 cilindri, alimentate cu benzina sau motorina.

    Proiectul, cunoscut celor implicati sub numele de codThe Landie”, va fi terminat, conform estimarilor, spre finele lui 2008. Debutul masinii va coincide cu cel al produselor concurente lansate de Mercedes, BMW, Audi si VW, ceea ce va genera o lupta pe viata si pe moarte.

    Britanicii au, insa, un handicap destul de mare. Se pare ca nu vor reusi sa ofere baby-Freelander la un pret bun in State si nu o sa-l vanda peste Ocean. Avand in vedere ca 25% din totalul vanzarilor marcii sunt asigurate de piata americana, acest fapt poate lovi greu in visteria britanicilor.
    Vizualizari: 952