rss

Supercar-ul brazilian Uirapuru se intoarce!

  1. 12/02/2008
  2. Tags: Andre soler, Gt racecars, Uirapuru
    Vezi toate fotografiile (1)
    Masina care poarta numele pasarii cu cel mai frumos tril din lume, Uirapuru, va avea un urmas creat de initiatorul noului proiect, Andre Soler, iar partenerii sai de la GT Racecars vor finaliza construirea primului prototip.

    Modelul original a aparut in 1964 si s-a dovedit a fi in final o masina sport extrem de rara, numai 76 de unitati vanzandu-se pana la incetarea productiei, trei ani mai tarziu.

    Se spune ca primul Uraipuru a influentat designul mult mai celebrului Jensen Interceptor, insa pe noi ne intereseaza mai mult faptul ca noua masina va fi un bolid pe masura celor mai rapide supercar-uri de la ora actuala, urmand a fi propulsata de un V10 de origine Judd cu o putere de 800 de cai.

    Acesta ar urma sa puna in miscare o constructie ultrausoara de doar 3,93 m lungime, 1,9 latime si 1,17 m inaltime, ce va avea la baza un sasiu tubular construit conform tehnologiei space-frame si o caroserie din fibra de carbon.

    Intre timp, trenul de rulare cu suspensii independente va fi "finalizat" de un set de roti cu jante de 18 inch, cele din spate putand fi torturate, via o cutie manuala cu sase rapoarte (optional una automata cu patru) si de un motor ceva mai linistit ("doar" 400 CP) de origine General Motors.

    Din pacate, insa, nu se stie cand exact va fi disponibil pe piata noul Uirapuru, ambitiosii brazilieni lovindu-se de eterna problema a fondurilor de finantare. Pe care speram sa o rezolve cat de curand.
    Vizualizari: 982