rss

Supercar electric pe baza lui Lotus APX

  1. 01/02/2007
  2. Tags: Lotus APX, ZAP Automotive
    Vezi toate fotografiile (3)
    ZAP Automotive, unul din liderii americani in constructia automobilelor ecologice, a declarat ca doreste sa realizeze un supercar pe baza conceptului Lotus APX (foto), ce se va numi ZAP-X.

    Masina va aparea sub forma unui concept cu ocazia intrunirii anuale a membrilor asociatiei dealer-ilor nord-americani, urmand sa ia cu asalt piata din SUA in aceeasi maniera ca si Tesla Roadster, un bolid electric construit de asemenea in colaborare cu Lotus.

    Crossover-ul cu arhitectura din aluminiu va fi animat de un grup motopropulsor cu patru motoare electrice (cate unul in fiecare roata) si un sistem de management pe baza de baterii de ultima generatie, ce va asigura o autonomie de aproximativ 560 km si un timp de reincarcare completa cu o durata de doar 10 minute (in plan exista si o unitate suplimentara de stocare a energiei, pentru eventuale calatorii mai lungi).

    Puterea celor patru propulsoare este, in modul AWD, de-a dreptul impresionanta: 644 CP, mai mult decat suficienti pentru a-l duce pe ZAP-X la o viteza maxima de 250 km/h.

    In plus, ideea mutarii propulsiei in roti a degajat spatiul in compartimentul motor, care va fi folosit pentru depozitarea bateriilor suplimentare.

    Adaugati la performante si autonomie dinamica caracteristica oricarui produs care iese pe portile uzinei Lotus si, de la sfarsitul acestui an, ati putea scufunda aproape orice Porsche sau Ferrari va trece prin minte fara a contribui la cresterea nivelului oceanelor…
    Vizualizari: 986