rss

Succesorul lui RX-8 va fi propulsat cu hidrogen

  1. 06/08/2008
  2. Tags: Rx-9
    Vezi toate fotografiile (1)


    Este deja cunoscut faptul ca Mazda lucreaza la un urmas al modelului RX-8, insa informatiile de ultima ora vehiculate prin presa de specialitate vorbesc despre un model al carui motor rotativ este capabil sa functioneze cu hidrogen! Astfel, in ideea de a potoli apetitul lui RX-8 pentru combustibil si pentru a mai taia din puzderia de noxe poluante, japonezii au decis sa converteasca motorul rotativ la hidrogen.

    Performantele acestuia sunt cu aproximativ 20% mai slabe decat cele obtinute de propulsorul care foloseste combustibili fosili, insa nu disperati! Mazda a luat in calcul acest incovenient, astfel ca agregatul de sub capota succesorului lui RX-8 va fi capabil sa ruleze si cu benzina.

    Altfel spus, japonezii recomanda hidrogenul pentru drumurile in oras, iar in plimbarile care cer performante superioare se recomanda trecerea pe benzina. Oricum, inginerii niponi promit ca in modul hidrogen agregatul va fi cu 20% mai performant decat orice alt motor similar testat in prezent.

    Noua generatie se va numi cel mai probabil RX-9, iar liniile sale isi vor gasi inspiratia in conceptul Taiki. Mazda RX-9 va beneficia de tractiune pe puntea spate si va fi disponibila cu transmisie manuala sau automata, in functie de preferintele clientului. Noul model va  debuta pe piata in 2012.
    Vizualizari: 1762