rss

Subaru Forester diesel in cifre

  1. 09/09/2008
  2. Tags: Crossover, Diesel, Forester, Subaru
    Vezi toate fotografiile (1)


    Luna viitoare la Salonul Auto de la Paris va fi prezentata versiunea diesel a lui Forester, un model care da replica celor care sustin ca un Subaru te va ruina financiar datorita consumului.

    Denumit simplu 2.0D, diesel-ul are o cale lunga de parcurs, caci oficialii companiei vor ca 80% din vanzarile lui Forester sa fie realizate de acest model.

    Cu o cilindree de 2 litri, acesta are aceleasi coordonate ca si versiunele de pe Legacy/Outback, adica 147 CP si 350 Nm, lucrand in tandem cu o cutie manuala cu sase rapoarte.

    Performantele sunt mai bune decat in cazul “benzinei” cu aceeasi cilindree, versiunea cu aprindere prin compresie accelerand in 10 secunde pana la 100 km/h, iar viteza maxima este 185 km/h.

    Cuplul substantial face din Forester un caraus potent, crossover-ul japonez putand tracta pana la 2.000 kg. Si face toate acestea fara sa consume in medie mai mult de 6,3 litri/100 km (emisiile sunt de 167 g/km), ceea ce (si datorita rezervorului marit la 64 de litri) ii asigura o autonomie de peste 1.000 de kilometri.

    Fiecare Forester diesel are o lista de dotari standard ce cuprinde: ESP, suspensie spate ce se ajusteaza automat in functie de gradul de incarcare, arsenal complet de airbag-uri, jante de 16 toli, geamuri electrice, bancheta rabatabila asimetric, aer conditionat, radio/CD player, faruri de ceata, volan imbracat in piele si scaune fata incalzite.

    Vom reveni cu informatii privind preturile.
    Vizualizari: 1469