rss

Subaru Exiga Spied Up Close in California

  1. 22/05/2008
  2. Tags: Impreza WRX
    Vezi toate fotografiile (1)
    Subaru are masini pentru toata lumea in ultima vreme si, va convine sau nu, asta va fi dovedita inca o data imediat ce noul model familial Exiga, spionat cu putin timp inaintea debutului oficial ce va avea loc in Japonia, isi va face apartia pe piata.

    In aceste momente, masina se afla tocmai in celalalt capat al lumii, California de Nord, unde participa la testele finale, prilej pentru toti cei care au dat nas in nas cu ea sa constate ca designul este destul de asemanator cu conceptul prezentat la ultimul salon auto de la Tokio.

    Deocamdata nu cunoastem prea multe date tehnice, singurul lucru important pe care am putut sa il aflam fiind faptul ca Exiga va primi inclusiv aportul motorului boxer turbo de doi litri de pe Impreza WRX (sunt zvonuri potrivit carora japonezii dezvolta in secret si o versiune STi).

    Pe de alta parte, va putem spune cu siguranta ca acest break cu sapte locuri este mai mare decat Outback sau Legacy Combi, rolul sau pe piata fiind acela de a ocupa spatiul ramas liber intre aceste doua modele si marele SUV Tribeca (daca vreti, este modul lui Subaru de a spune ca “avem si nou un MPV!”).

    Probabil, daca va avea succes, niponii ii vor testa appeal-ul si pe alte piete – in aceasta ipoteza, prima destinatie externa va fi mai mult ca sigur America de Nord – mai ales ca Europa de Vest, spre exemplu, intotdeauna a tanjit dupa modele combi de inalta performanta.

    Asta ca sa nu mai vorbim de puhoiul ahtiati dupa miros de motorina, recent instaurat la putere si in departamentul de dezvoltare al motoarelor Subaru...
    Vizualizari: 944