rss

Subaru are un nou vehicul electric

  1. 30/06/2008
  2. Tags: Plug-in, Stella
    Vezi toate fotografiile (1)
    Numele sau este Plug-in Stella, este inca un concept si a fost prezentat de Subaru la Summit-ul G8 de la Hokkaido pentru a marca inceputul dezvoltarii si testarii la nivelul pietei a viitoarei generatii de masini electrice japoneze.

    Compania care ni l-a dat pe Impreza STI planuieste sa construiasca cinci asemenea modele, pe care le va supune in curand unor serii de teste “real life”.

    Din punct de vedere tehnic, Plug-in Stella – o masina pe care Subaru a construit-o impreuna cu compania Tokio Electric Power – este o incrucisare intre grupul motorpropulsor al lui R1e si platforma mini-ului Stella, rezultand un autovehicul care poate transporta patru adulti cu maximum 80 km/h fara a pricinui nici un rau planetei.

    Acest pitic cantareste numai 1.080 kg si poate merge cu un singur “plin” 80 km, gratie unui motor de 40 kW si 150 Nm alimentat de la un grup de baterii litiu-ion.

    Ca si in cazul lui R1e, Plug-in Stella are un mod de incarcare rapida a bateriei, ce permite utilizatorului sa o incarce la 80% din capacitatea maxima in numai 15 minute; altfel, daca nu va grabiti foarte tare, va trebui sa asteptati 8 ore pentru ca ciclul sa fie complet...
    Vizualizari: 1147