rss

SUA pregateste noi standarde pentru consumul de combustibil

  1. 24/02/2007
    Vezi toate fotografiile (2)
    Constructorii americani se asteapta in viitorul apropiat asprirea standardelor cu privire la consumul de combustibil la masinile fabricate pe teritoriul american, dar ei doresc ca acestea sa fie fxate de Ministerul Transporturilor si nu de Congres.

    „Curand va exista o crestere a exigentei in aceasta privinta, dar ea trebuie aplicata cu atentie, printr-un proces care sa se bazeze pe datele unui sistem echilibrat”, a declarat Dave McCurdy, presedintele Aliantei Constructorilor de Automobile.

    Aceasta alianta este formata din Ford, General Motors, DaimlerChrylser, Toyota si alti producatori mai mici, practic toata suflarea automobilistica de pe cea mai mare piata a lumii.

    Administratia Bush a luat deja cateva decizii pripite in aceasta directie, impunand legi fara a consulta raportul Comitetului Energiei si Comertului, dar NHTSA lucreaza deja la o nou formula de standardizare a consumului.

    Pe scurt, aceasta are la baza un calcul al autonomiei minime pe care trebuie sa o atinga o masina in functie de clasa de care apartine, pe cand cealalta modalitate de standardizare are la baza consumul mediu din nomenclatorul de produse al fiecarui constructor.

    Anul trecut, NHTSA a aplicat o formula asemantoare asupra SUV-urilor, pick-up-urilor si van-urilor, obligand aceste masini sa faca mai cel putin 24 de mile cu un galon de combustibil (adica un consum maxim de 15,8 l / 100 km) pana in 2011.
    Vizualizari: 546