rss

SUA cea mai mare piata pentru BMW X6

  1. 04/04/2008
  2. Tags: Sua, X6
    Vezi toate fotografiile (5)

    Chiar daca pretul carburantilor creste in continuare peste Ocean, oficialii marcii bavareze sunt increzatori in succesul lui X6 in randul americanilor, intr-atat ca atribuie pietei americane 50% din vanzarile totale.
    In primul an de productie vor fi asamblate 40.000 de unitati la Spartanburg, iar dintre acestea doar 10% sunt asteptate sa se vanda cumulat in Germania si Marea Britanie.

    Friedrich Eichiner, membru al consiliului de administratie, a declarat ca: “SUA este inca cea mai mare piata auto din lume. De aceea suntem increzatori in succesul lui X6 acolo”.

    Noi credem, insa, ca sunt doua motive pentru care BMW isi concentreaza eforturile in America. In primul rand, acolo bavarezii produc in dolari si pot vinde in Europa in euro, evitand astfel diferenta negativa de curs, iar, in al doilea, X6 este clar un produs la moda, iar miile de rapperi abia asteapta sa puna mana pe ceva nou, exact ca si “vedetele” noastrea autohtone.

    In alta ordine de idei, se pare ca versiunea hibrida va avea 407 CP, obtinuti combinand un propulsor V8 de 4,4 litri cu unul electric, si un consum cu 20% mai mic decat o “benzina” cu o putere echivalenta.
    Germanii o sa introduca si o versiune diesel in State, pentru a lua pulsul pietei in acest sens.

    Vizualizari: 1636