rss

Studiu Nokian: Romanii prefera anvelopele premium, deoarece sunt mult mai sigure

  1. 09/08/2017
  2. Tags: Anvelope, anvelope de iarna, anvelope de vara, cauciucuri, pneuri
    Vezi toate fotografiile (1)

    Multi soferi cred ca toate anvelopele auto sunt la fel. Insa realitatea e alta: pretul mare inseamna ca o anvelopa a fost indelung testata si ca s-au folosit materiale de calitate in dezvoltarea sa. Niciodata, o anvelopa scumpa nu va fi la fel ca una ieftina, din punct de vedere al sigurantei.

    Iar acest lucru se vede cel mai bine in situatii de urgenta, cand soferul trebuie sa franeze agresiv sau cand are nevoie de aderenta. De exemplu, atunci cand vrei sa opresti masina imediat ca sa eviti un accident, sau cand iti sare un caine in fata pe autostrada. Daca ai anvelope de calitate slaba, franarea se va face mult mai dificil.

    Calitatea superioara a anvelopelor premium iese la iveala si cand circulam pe zapada, polei sau pe ploaie. O anvelopa mai scumpa, testata indelung in orice situatie, va face fata mult mai bine la acvaplanare, de exemplu. In timp ce, pneurile ieftine, in care nu s-au investit milioane de kilometri de testari, nu reusesc sa evacueze apa de pe carosabil la fel de repede si vor face masina sa acvaplaneze.

    Testul realizat de Nokian pe 1800 de persoane din mai multe tari europene a scos la iveala ca majoritatea soferilor sunt convinsi ca anvelopele premium sunt mai sigure. De exemplu, 87% din romanii intervievati au spus ca pneul premium este mai buna, iar bulgarii au raspuns la fel in procent de 70%. A urmat Italia cu 61%, Franta si Germania cu 59%, Polonia cu 58% si Cehia cu 54%.

    Vizualizari: 1821
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »