rss

Studiu de design: Mercedes SL Coupetorino

  1. 15/12/2008
  2. Tags: Coupetorino, Mercedes, Sl, StudioTorino
    Vezi toate fotografiile (6)


    Coupetorino a fost realizat de Alfredo Stola, designer la StudioTorino, in colaborare cu Piotr Degler Jablonski, student la Institutul de Arta IAAD. Proiectul Coupetorino are la baza un Mercedes SL si este una dintre operele prezentate cu ocazia evenimentului "Torino, Capitala Mondiala a Designului 2008".

    Ideea principala a lucrarii a fost tranformarea roadster-ului din Stuttgart intr-un coupe cu aer italian, fara a se pierde, insa, identitatea constructorului german. Prezentarea lui Mercedes SL Coupetorino cuprinde un model la scara 1:4 si un set de fotografii care surprind intregul proces de dezvoltare, de la schite pana la rezultatul final.

    Macheta de la care a pornit totul a fost "donata" de Mercedes special pentru acest proiect, Coupetorino fiind apoi modelat manual de Alfredo Stola. Greu de crezut ca Mercedes va transforma acest studiu intr-un autovehicul de serie, in special daca ne gandim ca germanii lucreaza deja la un coupe exclusivist, SLC.

    Primul coupe SL a fost fabricat in 1954 (300SL), insa roadster-ul german nu a mai primit o versiune coupe de doua generatii.


    Vizualizari: 918