rss

Studiu - Romanii prefera service-urile autorizate

  1. 28/02/2011
  2. Tags: service
    Vezi toate fotografiile (3)

    Atunci cand au probleme cu masina, 74% dintre romani aleg pentru reparatii service-urile autorizate, dezvaluie studiul de piata realizat de Auto.ro in parteneriat cu Brady Auto Center, in privinta comportamentului consumatorului vizavi de serviciile si produsele service-urilor autohtone.  

    La intrebarea “Care sunt motivele pentru care alegeti un service autorizat” circa 77% au motivat ca au garantia unei lucrari bine facute. Printre argumentele principale s-au mai numarat garantia originii pieselor (1.653 raspunsuri), precum si calificarea mecanicilor (1.436 raspunsuri). Participantii la studiu care au alt motiv pentru alegerea facuta, au mizat pe reclamatia pe care o pot face in cazul in care reparatia este necorespunzatoare, certitudinea ca nu sunt “furati” sau transparenta. In total, au raspuns la aceasta intrebare 2.525 de persoane.

    Participantii care au optat pentru service-urile independente sunt de parere ca cele autorizate implica costuri mai mari.

    Ce ar putea determina alegerea unui service autorizat?

    Costul serviciilor oferite apropiat de cel al service-urilor independente, garantia utilizarii pieselor de schimb originale si garantia unor mecanici mai calificati reprezinta principalele motive pentru care proprietarii de masini din Romania ar putea alege un service autorizat. Astfel, 644 de respondenti au motivat cheltuielile similare, 354 participanti considera ca piesele de schimb sunt originale iar circa 50% din participanti sunt convinsi de calificarea mecanicilor din service-urile autorizate.

    Dintre dezideratele proprietarilor romani vizavi de activitatea service-urilor un rol important il joaca dorinta de a asista la reparatiile realizate de mecanici.

    Service-urile autorizate, alegerea posesorilor de autoturisme iesite din garantie

    Romanii care conduc o masina noua, iesita din garantie, ar apela in continuare la un service autorizat datorita calitatii lucrarilor (aproximativ 64%). Aproape 50% din respondenti au mizat si pe experienta specialistilor, in timp ce 45% considera ca increderea in personalul tehnic i-ar face sa revina in service-urile autorizate, desi autoturismul nu mai are garantie. Originea pieselor i-ar determina pe 50% din participantii la studiu sa revina in service-urile autorizate.Alte argumente care sustin aceste optiuni sunt seriozitatatea in increderea in personalul service-ului autorizat si cunoasterea istoricului masinii, garantia la manopera si piese, precum si oferirea unor servicii post-garantie competitive.

    Desigur, exista si contra-argumente ca preturile ridicate la manopera, limitarea accesului la masina in timpul reparatiei, dar per ansamblu, studiul a dezvaluit tendinta romanilor de a-si repara masinile in service-uri omologate. Motivele principale sunt garantia unei reparatii bine realizate, garantia originii pieselor auto, calificarea si pregatirea mecanicilor.

    Pentru a afla preturile la revizii la service-ul Brady, autorizat VW si Skoda da click aici.

    Advertorial

    Vizualizari: 5604