rss

Studio Torino construieste un Maserati Shooting Brake!

  1. 12/02/2008
    Vezi toate fotografiile (1)
    Cele doua cuvinte desemnate sa definesca un combi cu doar doua usi, folosit in special la vanatoare, nu au mai fost auzite de pe vremea cand Aston Martin il construia pe V8 Shooting Brake.

    Ele vor inunda din nou urechile fanilor acestui gen de masini cand Studio Torino si StudioM vor dezvalui, la Geneva, asa numitul Cinqueporte – un break urias creat pe baza lui Quattroporte.

    Modelul unicat este renegat de Maserati, care, potrivit ziarului italian La Repubblica, nu doreste ca numele si celebrul logo al Tridentului sa troneze pe “mutantul” lui Studio Torino.

    Pentru ultimii asta conteaza insa mai putin, de vreme ce creatia lor va ajunge in garajul unui colectionar faimos (si anonim) din Orientul Apropiat, mare fan al modelelor shooting brake.

    Din punct de vedere tehnic combi-ul este identic cu limuzina din care deriva, insa, data fiind destinatia pe care o va avea imediat dupa inchiderea salonului, el se deosebeste de “fratele” de platforma nu numai prin forma spatelui, ci si prin anumite dotari cu totul speciale.

    Spre exemplu, fata arboreaza o bara de protectie mult mai agresiv desenata, “cariata” de prize imense de aer, iar scaunele din spate sunt perfect pliabile; totusi, marea noutate este adusa de operatiunea de vopsire a montantilor, in care si-a facut loc si o pulbere fina de aur. Seicii vor muri de ciuda...
    Vizualizari: 504