rss

StopTech lanseaza un nou sistem de frane carbon-ceramice

  1. 20/08/2007
  2. Tags: Callaway, Stoptech
    Vezi toate fotografiile (1)
    La prezentarea oficiala a noului Callaway 16 Speedster, desfasurata in acest weekend, multi pasionati auto au putut remarca sistemul de franare cu discuri carbon-ceramice al roadster-ului de 700 CP, opera a specialistilor de la StopTech.

    Acestia spun insa ca tehnologia lor nu este tocmai una obisnuita si chiar au argumente in acest sens.

    Cu dimesiuni de 380 mm pe fata si 355 mm pe spate, ele sunt in stare, multumita evident si etrierilor cu sase pistoanse pe fata si patru pe spate, sa opreasca eficient bolidul Callaway si de la viteza maxima de 338 km/h; in plus, materialul din care sunt confectionate este, pe langa mai rezistent, mult mai usor decat otelul sau aluminiul, usurand masina cu peste 36 kg.

    Totusi, ele au o calitate in plus si comparativ cu alte sisteme de franare asemanatoare, ce isi are originile chiar in modalitatea de fabricatie a discurilor: in loc sa foloseasca franturi de fibra de carbon precum alti fabricanti de asemenea discuri de frana, StopTech a ales un proces de productie continuu ce foloseste fibre lungi, fapt care la face mai rezistente si mai putin expuse oxidarii.

    Americanii ofera in prezent discuri carbon-ceramice pentru toate dimensiunile corespunzatoare celor de otel (322, 355 si 380 mm), orice client putand sa-si upgradeze sistemul de franare la cerere. Probabil, posesorii de Porsche, Lamborghini si Ferrari vor face coada la portile firmei...
    Vizualizari: 1144
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »