rss

Stim cat consuma versiunile hibride ale lui Dodge Durango si Chrysler Apen

  1. 20/10/2008
  2. Tags: Aspen, Chrysler, Dodge, Durango, Hybrid
    Vezi toate fotografiile (1)

    Piata din Romania aspira SUV-uri mai abitir ca o turbina de 747, dar asta nu inseamna ca multimea de consumatori nu da doi bani pe problemele ridicate de consumul de combustibil.

    Dimpotriva, dau prea multi: modele 4x4 de lux cu motoare diesel pipernicite mormaie la fiecare semafor, desi proprietarul ar fi putut sa-si cumpere si propria benzinarie. America are insa o solutie... ba nu, chiar doua!

    Contra unei sume in jurul a 45.000 de $ – fara taxe si transport incluse – puteti deveni proprietarul unui Dodge Durango Hybrid sau a fratelui sau geaman, Chrysler Aspen Hybrid, doua SUV-uri recent evaluate si certificate de catre agentia de protectie a mediului din SUA (EPA).

    Conform respectivului organism, fiecare dintre cei doi reprezentanti ai grupului Chrysler inregistreaza un consum urban de 11,8 litri/100 km si unul extraurban de 10,7 litri/100 km, in conditiile in care sub capotele lor odihnesc motoare V8 HEMI de 5,7 litri.

    Asta inseamna o imbunatatire de 40% a consumului comparativ cu versiunile normale si totul se datoreaza prezentei motorului electric, gata sa preia sarcinile marelui V8 pe benzina atunci cand nu e nevoie de forta sa, si sistemului de dezactivare a unei jumatati din numarul de cilindri (MDS).

    Pe de alta parte, echipa responsabila cu propulsia este capabila sa trimita la roti 385 CP si 515 Nm, suficient pentru obtinerea unor acceleratii viguroase si tractarea unei greutati de aproape 3 tone. Faceti asta cu un trei-zero TDI...

    Vizualizari: 1833