rss

Stand-by: R8 V12 TDI

  1. 03/04/2008
  2. Tags: R8 v12 tdi
    Vezi toate fotografiile (5)
    Desi a prezentat, sub forma de concepte, doua modele R8 echipate cu motorul V12 TDI, Audi se fereste inca sa declare daca masina va fi subiectul unei productii de serie sau nu. Pana in momentul de fata, au existat doua tabere in cadrul companiei germane, una care sustinea fabricarea masinii si cealalta care, dimpotriva, contrazicea acest fapt, insa, potrivit ultimelor vesti sosite de la Ingolstadt, se pare ca decizia finala va fi luata la mijlocul acestui an.

    Daca proiectul va primi unda verde, masina va ajunge in show-room-uri in maximum doi ani, ceea ce inseamna ca va putea fi cumparata incepand cu vara lui 2010. Pe de alta parte insa, R8 V12 TDI trebuie sa depaseasca o serie de obstacole, unul dintre cele mai dificile tinand de pozitionarea masinii in cadrul gamei.

    Initial un top model, mai puternic si mai scump decat R8 4,2 V8, bolidul si-a vazut suprematia anihilata de R8 V10, o masina care va beneficia de imensul potential al motorului lui RS6. Ceva ne face insa sa credem ca exista oricand loc si pentru un supercar cu un superdiesel sub capota…
    Vizualizari: 1163