rss

Sta inchisa in garaj de 27 de ani si nu are nici rodajul facut. Se vinde cu cauciucurile ORIGINALE

  1. 14/02/2019
  2. Tags: Dodge, Dodge Viper, dodge viper de vanzare, Viper, viper de vanzare
    Vezi toate fotografiile (4)

    Legendarul Dodge Viper a luat nastere in atelierele de design ale americanilor de la Chrysler in 1988, iar un an mai tarziu la Salonul Auto de la Detroit lumea intreaga a putut admira conceptul. Reactia publicului i-a facut pe oficiali sa dea unda verde unei versiuni de productie iar in luna martie a aceluiasi an a fost intocmita Echipa Viper.

    Aceasta era compusa din 85 de ingineri alesi pe spranceana de inginerul sef insarcinat cu acest proiect. Prototipul a fost finalizat in 1990 iar primele exemplare au ajuns pe piata doi ani mai tarziu.

    Dodge Viper nu a impresionat prin lux sau rafinament ci a reusit sa se impuna prin forta bruta. Tocmai de aceea nu era o masina pentru soferii neexperimentati. Cu un motor V10 de 8.0 litri sub capota, Viper-ul dispunea de 406 cai putere si 630 Nm livrati in totalitate puntii spate. Transmisia manuala cu sase trepte era singura optiune.

    Nu avea aer conditionat sau airbag-uri, plafonul era din material textil (ulterior a fost disponibil si unul din fibra de sticla) iar geamurile erau din plastic.

    Productia primei generatii a incetat in 1995, la trei ani dupa ce acest exemplar a parasit linia de asamblare. Masina a fost cumparata de noua si dupa ce bordul a indicat 54 de kilometri rulati, proprietarul a incuiat-o intr-un garaj climatizat. A pornit-o periodic iar recent i-a schimbat toate fluidele.

    Acum o scoate la vanzare cu cauciucurile originale si se desparte de ea numai pentru suma de 99.885 de dolari.

    Vizualizari: 3694