rss

ST1, supercar de 1.000 CP de la Zenvo Automotive

  1. 17/12/2008
  2. Tags: Bugatti Veyron, SSC Ultimate Aero, ST1, Zenvo Automotive
    Vezi toate fotografiile (10)

    De fapt, sunt vreo 1.104 CP daca vrem sa fim mai exacti, ceea ce face din proiectul danezilor de la Zenvo Automotive nu numai o masina mai puternica decat un Bugatti Veyron, ci si una dintre cele mai puternice masini create vreodata.

    Din pacate, cifrele preliminare demonstreaza ca nu este si una dintre cele mai rapide.

    Monstrul lui Bugatti, Porsche 9ff GT9 si senzationalul Shelby SSC Ultimate Aero scot timpi de sub trei secunde pe proba de acceleratie 0-100 km/h si cocheteaza cu viteze maxime de peste 400 km/h (ultimul este si detinatorul oficial al recordului mondial de viteza), insa motorul V8 de 7 litri cilindree (probabil de provenienta General Motors) aflat sub capota lui Zenvo ST1 nu reuseste sa imprime masinii performante similare.

    Ceea ce nu inseamna, pe de alta parte, ca avem de-a face cu un "melc" al lumii supercar: puterea de 1.104 CP, canalizata catre rotile posterioare via o cutie manuala cu 6 trepte, catapulteaza bolidul nordic pana la 100 km/h in numai 3,2 secunde si pana la 190 km/h in doar 9 secunde.

    Iar acesta este doar prefata si cuprinsul: in final, Zenvo ST1 isi incheie demonstratia cu o viteza maxima de 375 km/h - superioara tuturor modelelor Ferrari, Lamborghini sau Porsche de serie (fata de care, oricum, este mai exclusivist datorita productiei limitate la doar 15 unitati). In plus - priviti cat de bine arata...

    Vizualizari: 1494