rss

SSC Ultimate Aero, la un pas de suprematie

  1. 31/05/2007
  2. Tags: SSC Ultimate Aero
    Vezi toate fotografiile (1)
    Nu cu mult timp in urma, auto.ro va anunta ca cei de la Shelby Super Cars au esuat in tentativa lor de a dobori performanta in materie de viteza a lui Bugatti Veyron, cauza principala fiind atunci vremea nefavorabila.

    Americanii au atins atunci doar 370 km/h, cu 37 de km/h mai putin decat supecar-ul francez, insa acum, in timpul unor teste de verificare a temperaturilor din interiorul transmisiei, Ultimate Aero a ajuns la 388,4 km/h.

    Sigur, aceasta cifra este inca departe de cei 407 km/h ai lui Veyron, insa directorul de marketing al celor de la SSC, Junus Khan, a tinut sa precizeze ca numai 71% din cursa totala a pedalei de acceleratie a fost parcursa, ceea ce inseamna ca monstrul de 1.183 CP nu si-a spus nici pe departe toata povestea.

    Intre timp insa, sa mai notam ca Ultimate Aero a fost la doar 0,9 km/h de actualul record mondial de viteza oficial recunoscut si stabilit de Koenigsegg CCR (desi Veyron a dovedit in doua randuri la Ehra-Lessien ca poate ajunge la 407,5 km/h), insa nu ne indoim ca tot ceea ce vad acum americanii in fata ochilor este o grila de radiator in forma de potcoava, flancata de doua faruri ca de Skoda Octavia.
    Vizualizari: 1091