rss

SSC Ultimate Aero EV: detalii noi

  1. 23/01/2009
  2. Tags: AESP, Shelby supercars, Ssc, Ultimate aero ev
    Vezi toate fotografiile (1)

    Shelby Supercars si-a lasat amprenta pe filele de istorie ale industriei auto in momentul in care Ultimate Aero, hypercar-ul cu motor V8 de aproape 1.200 CP, a stabilit un nou record mondial de viteza pentru masinile de strada.

    Totusi, producatorul din Washington nu vrea sa se culce pe o ureche si scruteaza viitorul cu un bolid care, aproape sigur, va deveni cel mai rapid vehicul electric.

    Viteza cu care va putea rula SSC Ultimate Aero EV este insa doar o mica parte a sumei de avantaje oferite de tehnologia celor de la SSC – botezata AESP (All-Electric Scalable Powertrain) –, despre care americanii spun ca va revolutiona lumea masinilor electrice.

    Ea poate fi folosita pe orice tip de masina, inclusiv SUV-uri si truck-uri de categorie grea, avand ca principale avantaje autonomia mare si ciclul rapid de incarcare al bateriilor.

    Pana la a debuta insa pe o serie de masini produse in sute de mii sau milioane de exemplare, AESP va intra propulsa ridicol de rapidul Ultimate Aero, caruia ii va imprima o raza de actiune de maximum 200 de mile (putin peste 320 km). Intre timp, bateria litiu-ion va putea fi reincarcata complet in numai 10 minute, si asta de la o priza de 110 volti.

    SSC spune ca poate calibra tehnologia AESP astfel incat sa dezvolte 200, 500 sau 1.200 CP, in functie de tipul masinii (autoturism familial, SUV sau camioneta, respectiv camioane si vehicule militare) si ca il poate face mai mic si mai usor decat un motor pe combustie obisnuit. Sa-i vedem...

    Vizualizari: 1774