rss

SSC Ultimate Aero a ajuns la 1.287 CP

  1. 17/12/2008
  2. Tags: Bugatti, Shelby supercars, Ultimate aero, Veyron
    Vezi toate fotografiile (3)

    Se zvoneste ca Bugatti pregateste un mega-Veyron ce va fi capabil sa spulbere actualul record de viteza, astfel incat baietii de la Shelby Supercars s-au vazut nevoiti sa ridice la randul lor stacheta.

    In urma revizuirilor pregatite pentru 2009, vedeta Ultimate Aero a ajuns de la 1.183 CP la 1.287 CP - un plus care nu reprezinta decat inceputul "petrecerii".

    Fata de actualul model, masina nu este doar mai puternica, ci si mai aerodinamica si, implicit, mai rapida. Suplimentarea numarului de cai s-a putut realiza in principal gratie instalarii unui nou bloc motor din aluminiu turnat dintr-o bucata, prin care s-a ameliorat integritatea structurala si functionarea sistemului de ungere cu ulei.

    Intre timp, aerodinamica si racirea a fost imbunatatita multumita montarii unui nou spoiler frontal si largirii prizelor de aer, precum si a unor deschizaturi din fibra de carbon ce trimit cu 20% mai mult aer catre radiatoare.

    SSC estimeaza ca, in urma tuturor acestor modificari, Ultimate Aero va fi capabil sa ajunga la o viteza maxima de aproximativ 435 km/h, cu vreo 22 km/h mai bine decat actualul detinator al recordului mondial de viteza rezervat autoturismelor de serie.

    Si unde mai pui ca performanta, daca se va dovedi reala, se va putea atinge intr-un interior complet retusat, abundent de fibra de carbon si dotat cu un sistem de infotainment furnizat de Azenteck. Americani, ce vreti...

    Vizualizari: 1266