rss

Spyker isi va schimba numele in Swedish Automobile

  1. 24/05/2011
  2. Tags: pang da, Saab, Spyker
    Vezi toate fotografiile (1)

    Spyker isi va schimba numele daca Pang Da va primi acordul autoritatilor din China pentru a semna intelegerea care va salva Saab de la colaps. Proprietarul producatorului auto suedez va fi redenumit Swedish Automobile NV.

    Astfel, dupa ce oficialitatile chineze vor da unda verde colaborarii dintre Pang Da si Spyker, compania salvatoare va putea respecta conditiile contractului in urma caruia 24 de procente din Spyker vor trece sub tutela Panga Da. Acest pas va garanta supravietuirea brandului Saab.

    Chinezii au injectat deja 30 milioane de euro in Saab, reprezentand suma necesara pentru a relua activitatea de la fabrica de la Trollhattan. Urmatoarea etapa reprezinta cumpararea de actiuni in valoare de 65 milioane de euro, reprezentand 24% din Spyker.

    In aceasta intelegere intra si formarea unui joint venture in care fiecare entitate va detine jumatate din actiuni. Sub umbrela noi companii mixte infiintate vor fi construite masini Saab la o uzina care urmeaza sa fie construita in China.

    Initial, Spyker si Saab au demarat formalitatile pentru a incheia o colaborare cu o alta companie chineza. Constructorul suedez a anulat contractul cu Hawtai Motor Group intrucat acestia din urma nu au reusit sa obtina aprobarile necesare. Acordul incheiat presupunea finantarea in forma de subcriere in valoare de 150 milioane de euro.

    Vizualizari: 1379
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »