rss

Spyker D12 intra in productie

  1. 04/11/2008
  2. Tags: Audi, D12, Spyker, Volkswagen, W12
    Vezi toate fotografiile (1)

    Problemele financiare suportate in ultima vreme de compania olandeza au tras proiectul SUV-ului D12 Peking to Paris pe linie moarta vreme de trei ani, dar iata ca acum Spyker este pregatit sa il produca in serie.

    Evenimentul se va consuma anul viitor, cand masina va deveni unul din putinele tot-teren-uri cu motor cu 12 cilindri din lume.

    Puterea va fi asadar furnizata de agregatul W12 al lui Volkswagen, prezent atat pe limuzinele Phaeton si Audi A8, cat si pe SUV-ul Touareg W12, insa olandezii nu au furinzat inca date cu privire la numarul de cai putere furinzati.

    In schimb, ei au declarat ca vor fi suficienti pentru a catapulta uriasul pana la 100 km/h in doar cinci secunde si pentru a-i imprima o viteza maxima de aproape 300 km/h.

    Interesant este insa faptul ca, in ciuda crizei economice mondiale si a scaderii apetitului pietei pentru SUV-uri, cererea pentru D12 – un SUV care va costa totusi peste 230.000 de euro – a ramas la cote inalte (potrivit declaratiilor Spyker).

    De fapt, se anticipeaza ca va fi atat de cerut, incat olandezii vor fi nevoiti sa il asambleze pe o linie de productie, spre deosebire de gama de masini sport care este construita manual.

    Vizualizari: 1006