rss

Spionate: FIAT Abarth Grande Punto si Abarth 500

  1. 17/07/2007
  2. Tags: Abarth 500, Abarth Grande Punto, Fiat
    Vezi toate fotografiile (1)
    Mult asteptatele versiuni sportive ale celor doua modele torineze au fost surprinse de fotografii-spioni in timp ce erau testate impreuna.

    Ele vor avea insa date diferite de debut, prima urmand a-si face aparitia fie in septembrie la Frankfurt, fie in octombrie la Tokio, in timp ce pentru 500 Abarth vom mai avea de asteptat pana anul viitor.

    Grande Punto Abarth a fost deja previzionat de un concept car in primavara acestui an la Geneva, astfel incat ne putem face o idee deja despre cum va arata noul purtator al celebrului logo al scorpionului.

    De asemenea, este aproape sigur ca sarcina de a propulsa masina ii va cadea aceluiasi motor turbo de 1,4 litri cu care era echipat conceptul, capabil de 150 CP. Mai tarziu insa, este asteptata o versiune si mai nervoasa, propulsata de un motor de 200 CP si anuntata de un bodykit din care nu vor lipsi grila de radiator neagra, farurile fumurii si jantele ultralate.

    De partea cealalta, simpaticul 500 isi va arata latura intunecata anul viitor, cand versiunea Abarth va pune la bataie acelasi motor de 1,4 litri turbo de 150 CP, dar si un set de modificari ale directiei si trenului de rulare astfel incat masina sa tina aproape de Mini Cooper S.

    Ca si fratele sau mai mare, 500 Abarth se va diferentia clar de restul gamei printr-un kit de caroserie cu prize de aer larg decupate in bumper-ul fata si un set de jante sport, ce vor umple probabil niste bosaje supradimensionate.

    Se zvoneste chiar ca italienii ar dori sa il exporte si in SUA, acolo unde ar ajunge sub logo-ul Alfa Romeo in momentul in care aceasta marca va fi relansata peste Ocean.
    Vizualizari: 1056