rss

Spionata: Toyota iQ

  1. 09/06/2008
  2. Tags: Iq
    Vezi toate fotografiile (1)
    Cand IQ isi va face intrarea in curtile dealer-ilor Toyota, probabil va fi cel mai bun “leac” impotriva aglomeratiilor citadine, in afara vehiculelor pe doua roti (motorizate sau nu).

    Cel mai dificil concurent pe care il va avea de infruntat Smart Fortwo si VW up! isi va face debutul la inceputul lui 2009, timp suficient pentru ca masina sa prezinte inca interes pentru obiectivele aparatelor fotografilor-spioni.

    Mititelul de sub trei metri lungime este din greu camuflat de plastice si benzi adezive oribile, o masura absolut fara noima dat fiind faptul ca toata lumea stie cum arata masina inca de la prezentarea versiunii de serie, la Salonul Auto de la Geneva din martie. Pe de alta parte, s-ar putea ca designerii Toyota sa fi luat cateva decizii de ultim moment, astfel incat liniile sa se fi modificat usor pe ici, pe colo, prin partile esentiale.

    Neschimbata va fi insa configuratia habitaclului, in care vor putea lua loc maximum trei adulti si un copil. Acestia vor fi mai bine protejati de structura de rezistenta a masinii decat ati putea crede la prima vedere, oficialii japonezi anticipand deja cinci stele la testele de siguranta EuroNCAP.

    IQ va fi propulsat initial de un motor pe benzina de un litru cilindree, care pe anumite piete ale lumii va ramane si singurul disponibil; mai tarziu, pentru europeni va fi dat in folosinta si un agregat diesel, care, probabil, va deveni cel mai economic propulsor conventional.

    Cu alte cuvinte, se vor indeplini toate premizele pentru ca planul de 100.000 de modele IQ vandute anual sa fie indeplinit.
    Vizualizari: 640