rss

Spionata: Mazda1, viitorul model de oras al niponilor

  1. 24/03/2009
  2. Tags: Mazda, Mazda Kiyora, Mazda1, Mazda2
    Vezi toate fotografiile (7)

    Toti entuziastii care sperau ca prototipul Mazda Kiyora, prezentat anul trecut la Paris, va fi punctul de plecare pentru noua Mazda1 vor fi dezamagiti cand vor vedea aceste fotografii-spion realizate in Franta cu viitorul model de oras al niponilor.

    In ciuda aspectului sau departe de cel al versiunii finale de serie, Kiyora se astepta sa prefigureze planurile japonezilor de a introduce modele care nu sunt doar excelente la condus, ci si foarte aratoase, ceea ce nu este cazul prototipului surprins in aceste poze, chiar si camuflat fiind...

    Galerie foto-spion aici

    La prima vedere, pare un prototip camuflat al actualei Mazda2 sau poate chiar un facelift timpuriu al acestui model de clasa mica. Dar, daca privit cu atentie sporita, veti putea vedea diferentele, care nu sunt deloc putine.

    Masina din imaginile de fata nu numai ca are spoilere fata/spate diferite, ci si faruri si stopuri noi, o noua capota (priviti si pozitia stergatoarelor!), portiere spate mult mai scurte, un capac de rezervor redesenat si repozitionat, precum si un haion distinct.

    Si asta nu este totul... Sub acest camuflaj se ascunde un motor pe benzina cu injectie directa de 1,3 litri prevazut cu tehnologia Smart Idle Stop System (SISS), care opreste si reporneste automat motorul, dupa caz. Acest propulsor este legat la o noua transmisie automata cu sase trepte, care se lauda cu un consum de carburant similar unei cutii de viteze manuala. Adunate la un loc, aceste tehnologii limiteaza emisiile de CO2 la 90 g/km si chiar mai putin.

    Noua Mazda1, pe care n-ar fi exclus sa o vedem la Salonul de la Frankfurt din luna septembrie, va fi lansata undeva in cursul anului 2011, iar aceste prime poze-spion reprezinta un prim pas facut de niponi in acest sens.

    Vizualizari: 949
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »