rss

Spionata: Arma anti-X6 a lui Acura

  1. 24/10/2008
  2. Tags: BMW , Acura, BMW, Crossover, Spyshot, X6
    Vezi toate fotografiile (1)

    Criza petrolului si disperarea ecologistilor au cangrenat succesul SUV-urilor pe mai toate pietele importante, nu insa si al derivatelor cu iz de model de nisa.

    BMW a speculat la maximum modificarea spatelui lui X5 dintr-unul tipic de combi intr-unul de coupe, dar X6-le rezultat nu va avea prea multa liniste pe piata: Acura ii pregateste de ceva vreme un adversar. Iata ultimele vesti.

    Nu stim cat de mult va fi pe masura performantelor si pedigree-ului modelului german, insa japonezii sunt recunoscuti pentru tenacitatea lor si nu este exclus ca noul crossover al marcii de lux Honda, spionat din nou (de data aceasta pe durata testelor pe Nurburgring), sa dea o replica destul de serioasa (cel putin in SUA, unde emblema de pe capota conteaza mai putin).

    Doar faptul ca a fost surprins in timp ce devora curbele Iadului Verde spune multe despre ambitia celor de la Acura, care nu ne-au permis totusi sa vedem si ceva din designul masinii: un camuflaj hidos o acoperea din roti pana-n plafon si din bara-n bara, lasandu-ne sa interpretam (dupa forma stopurilor si plafonului fals, stilizat precum un cort) ca posteriorul va semana cu cel al lui X6.

    Estetica este insa doar un subiect de discutie libera atunci cand vrei sa te bati cu un BMW, asa ca ne asteptam ca viitorul crossover Acura sa ascunda cantitati industriale de tehnologie ultimul racnet.

    Mai mult ca sigur, sistemul de tractiune integrala SH-AWD va fi unul din cele mai tratate subiecte ale mapei de prezentare, dar nici motoarele nu se vor lasa mai prejos: se vorbeste deja despre un V6 de 3,7 litri, ce va fi pus la respect doar in cazul in care Acura va lua decizia sa faca sef de gama din mult zvonitul motor V8 planuit momentan pentru un viitor sedan de lux. Banzai!

    Vizualizari: 1281