rss

Spionat: viitorul BMW Z4 M (cu video)

  1. 30/04/2008
  2. Tags: Bmw z4 m
    Vezi toate fotografiile (1)
    Roadster-ul bavarez este programat sa apara in 2010, deci e normal ca departamentul de testare sa aiba programul plin.

    Dupa cateva randari si alte filmari, este clar ca noua generatie, desi va creste in dimensiuni (asemenea pretului sau), nu se va indeparta prea mult de forma de baza a modelului curent.

    Schimbarea cea mai mare este reprezentata de adoptarea unui pavilion din metal, chiar daca acesta adauga kilograme in plus si fura din capacitatea portbagajului, care la astfel de masini oricum nu este foarte mare. Dar trend-ul din industrie este clar, fie ca luam la rost modele de buget (Peugeot 207 CC) sau premium (Mercedes SLK), astfel ca celor din Munchen nu le-a mai ramas decat sa se conformeze.

    Cat despre elementele specifice de design, acestea au fost tainuite cu sfintenie de angajatii BMW (si mascarea exhaustiva a masinilor de test), dar se zvoneste ca influentele conceptului CS vor fi evidente (“rinichii” grilei mai lati, stopuri cu LED-uri a la Seria 6).

    Gama de motorizari va cuprinde obisnuitele agregate cu 4 si 6 cilindri in linie. Modelul spionat, adica varful de gama, foloseste o versiune supraalimentata a propulsorului “straight six”, de aproximativ 350 de cai.
    Acest nivel al puterii este de ajuns ca performantele sa fie mai bune ca niciodata, dar si pentru ca Z4 M sa nu-l mai “incurce” pe M3, asa cum a facut-o generatia ce-si asteapta pensionarea.

    Vizualizari: 886