rss

Spionat: succesorul lui Ferrari Enzo

  1. 05/09/2008
  2. Tags: Enzo, Ferrari, FX70
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa incetarea productiei lui Enzo, Ferrari a ramas practic fara o nava-amiral in adevaratul sens al cuvantului.

    Lucrurile se pot schimba insa mai rapid decat credeti, fiindca succesorul supercar-ului cu motor central de 650 CP si-a facut aparitia in primele teste de strada.

    Cei care au reusit sa il imortalizeze pe card-urile aparatelor foto nu sunt 100% siguri ca acest ciudat F430 Scuderia ascunde tehnica unui bolid mult mai puternic si mai rapid, insa gigantica evacuare montata central, ampatamentul mult prea mare si mai ales sunetul de senzatie scos de esapament sunt indicii evidente ca avem de-a face cu chestii serioase aici.

    Proiectul noului Enzo, cunoscut intern sub numele de FX70, are deja stabilite multe componente importante... mai putin motorul: inginerii italieni nu stiu inca daca sa urmeze traditia si sa monteze un V12 sau sa faca un rabat de dragul Mamei Natura, instaland in pozitie centrala un V8 twin-turbo.

    Cel din urma ar urma sa dezvolte cu 50 pana la 100 de cai mai putin decat marele V12, insa neajunsul ar putea fi anulat de eventualele masuri de scadere a masei masinii.

    Cat despre data aparitiei lui FX70, unii spun ca aceasta este programata pentru 2010; totusi, dat fiind faptul ca supercar-ul inca nu are o caroserie definitiva, termenul ar putea fi mutat in 2011 sau chiar 2012. Timp suficient pentru a pune deoparte in jur de 500.000 de euro...

    Vizualizari: 1043