rss

Spionat: Skoda Superb versiunea break

  1. 10/10/2008
  2. Tags: Skoda Superb, Spyshot, Superb Break
    Vezi toate fotografiile (3)


    Inca de la lansare, Skoda Superb a incercat sa democratizeze spatiul oferit de o limuzina din clasa superioara, iar initiativa a avut, macar in Romania, succes. Dupa ce am vazut noua generatie a sedanului la Paris, iata ca surse neoficiale, dar bine plasate, au emis o ipoteza referitoare la cum va arata si versiunea break.

    Pentru clienti, noua Superb break va aduce acelasi spatiu generos pentru locurile din spate si portabagajul ce iti permite sa te muti cu locuinta in doar cateva drumuri. Din punctul de vedere al dimensiunilor, daca ea masoara deja in versiunea berlina 4,84 m lungime, breakul va mai lua cativa centimetri, egaland sau chiar depasind rivalele Audi A6 Avant si Mercedes E-Klasse T-Modell.

    Skoda Superb break
    va prelua, dupa cum este si firesc, motorizarile disponibile pentru berlina. Va primi astfel un propulsor TDI 2.0 de 140 CP cu injectie directa (deja prezent pe noua Octavia lansata la Salonul Auto de la Paris), ce echipeaza si Volkswagen Passat si Audi A4. Motorul TDI 1.9 de 105 CP va fi si el inlocuit cu unul mai modern, timp in care va fi analizata si perspectiva de motorizari "verzi" din gama Greenline.

    Pe de alta parte, din punctul de vedere al designului versiunea break pierde putin din originalitatea lui Superb cu patru usi. Marca din cadrul concernului Volkswagen a preferat insa sa sacrifice putin din aspect in favoarea aspectului practic, iar acest lucru este marcat de deschiderea "in doua faze" a usii portbagajului (dotare optionala).

    Skoda Superb Combi
    se va confrunta din punctul de vedere al dimensiunilor cu Mercedes Clasa E, Audi A6, BMW Seria 5, la un pret sensibil mai mic. Anuntata initial pentru anul viitor, masina nu va fi insa lansata mai devreme de inceputul anului 2010 potrivit ultimelor informatii, constructorul ceh preferand sa acorde toata atentia micutului SUV Yeti.

    Vizualizari: 2202