rss

Spionat: Saab 9-3x

  1. 05/02/2009
  2. Tags: 9-3x, Audi, Geneva, Saab, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Salonul auto de la Geneva va lua painea de la gura multor fotografi-spioni, asa ca acestia se grabesc sa imortalizeze in card-urile de memorie ale aparatelor ultimele poze cu vedetele debutante pe scena evenimentului elvetian.

    Printre acestea se afla si Saab 9-3x, un crossover ce va concura cu Audi Allroad/A4 Allroad, Volvo XC70, Subaru Outback si Skoda Scout.

    Masina a fost surprinsa in timp ce se lupta cu "nametii" de pe drumurile suedeze, dezvaluind un design foarte asemanator cu 9-3 Combi - masina din care, de altfel, si deriva. Practic, vom avea de-a face cu un 9-3 XWD a carui suspensie a fost inaltata cu aproximativ 30 mm, astfel incat sa confere crossover-ului oarece capacitati de trecere (si soferului senzatia ca se afla la volanului unui SUV).

    Presupusele aptitudini off-road vor fi evocate de un set de bosaje mai "plinute", decorate cu elemente de protectie din plastic negru, iar la nivel tehnic de prezenta sistemului de tractiune integrala livrat de specialistul Haldex.

    In ceea ce priveste gama de motorizari, prototipul surprins in teste era echipat cu motorul pe benzina de 210 CP al lui 9-3 2.0T XWD; evident insa, Saab va oferi mai multe optiuni aici, precum si posibilitatea de a alege dintre diferite agregate consumatoare de motorina.

    In acest moment, compania suedeza are ca top model in sectorul diesel un motor de 1,9 litri, botezat TTiD si capabil de 180 CP.

    Vizualizari: 934