rss

Spionat: Renault Megane III

  1. 29/04/2008
  2. Tags: Megane iii, Renault
    Vezi toate fotografiile (3)

    Revista franceza AutoPlus a publicat un set de fotografii-spion cu cea de-a treia generatie a modelului Renault Megane, care a fost surprins necamuflat in garajul uneia dintre fabricile constructorului, atat in varianta cu 5 usi, cat si in cea cu 3 usi.

    Poza centrala ne infatiseaza partea frontala a noii generatii a compactei franceze in versiunea cu 5 usi, la care se pot observa farurile, similare cu cele de pe conceptul Megane Coupe, precum si imensul logo Renault pozitionat pe capota motorului - al carui design este cel putin curios -, dupa modelul remarcat prima data pe Twingo si mai apoi pe noua Laguna.

    De asemenea, mai sunt prezentate si alte fotografii realizate din mai multe unghiuri din care ne sunt infatisate perfect formele noului Renault Megane III care, spre exemplu, din profil lateral aduce cu Volkswagen Scirocco.

    Varianta in 3 usi, botezata Coupe, se inspira clar din conceptul Altica, prezentat de Renault in urma cu cativa ani. Aceasta dispune de o grilqa frontala mai mare si mai agresiva, care inglobeaza blocuri optice cu fundal de culoare inchisa si faruri de ceata restilizate.

    In partea de jos a celei de-a doua fotografii putem vedea o comparatie intre partile posterioare ale celor doua variante de caroserie, care nu mai au nimic in comun cu spatele actualului model. In timp ce versiunea in 5 usi afiseaza un design cuminte, cu niste blocuri optice care accentueaza contrastul intre rosu si alb, coupe-ul are un look mai sportiv, o luneta mai mica si niste parasocuri mai mari. Partea posterioara a versiunii in 3 usi este imprumutata 100% de la conceptul Altica.

    Interiorul lui Megane III este similiar cu cel al noului Laguna, pastrand astfel liniile care caracterizeaza noile modele Renault, mai ales in ceea ce priveste calitatea finisarilor si ale materialelor folosite.

    Desi alte informatii nu au "transpirat" deocamdata, va putem spune ca noul Renault Megane III, care va rivaliza cu Ford Focus si VW Golf, ar putea fi prezentat la Salonul Auto de la Paris din luna octombrie.

    Vizualizari: 1027