rss

Spionat: Porsche Panamera (cu video)

  1. 20/08/2008
  2. Tags: GT, Panamera, Porsche, Spyshot, V8
    Vezi toate fotografiile (5)


    Asteptat de unii, hulit de altii, Porsche Panamera va ajunge pe drumurile publice anul viitor si, se zvoneste, va schimba odata pentru totdeauna clasa GT-urilor de lux.

    Alegerea germanilor de a-si pune sigla pe un “behemoth” de dimensiunile unui S-Klasse este mai contestata, se pare, decat Cayenne-ul cu care a inceput “erezia”, dar parca si vad cum va fi un succes comercial de proportii.

    Ultimele vesti spun ca lungimea va fi de aproximativ 5 m, latimea de 2, iar cantarul nu va arata mai putin de 1.800 kg.

    Varful de gama primeste V8-ul turbo de 4.800 cmc (cu minimum 520 CP), dar va fi si un deschizator de gama, animat de V6-le de 3,6 litri cu 300 de cai.
    Intre acestea va fi pozitionata versiunea aspirata a V8-ului, cu 405 CP.


    Si cel mai slab Panamera va atinge 250 km/h, in timp ce modelul de top va putea alerga cu 300.

    Versiunea hibrida este in continuare in plan, urmand sa foloseasca motorul V6 combinat cu unul electric (de 110 CP).
    Sistemul va functiona taman ca cel de pe Toyota Prius: motorul electric va pune in miscare masina si va contribui la acceleratii (sau va putea misca Panamera pe distante scurte, de 1-2 km), vitezele si distantele mari cazand in sarcina propulsorului cu ardere interna.

    Panamera va marca debutul transmisiei Porsche cu dublu ambreiaj (7 trepte), plus ca va avea un tren de rulare sofisticat, inclusiv cu amortizoare controlate electronic.

    Cea mai ieftina versiune va costa 80.000 de euro, dar nu va veni inainte de 2010. In 2009 vor fi lansate doar cele V8 (Turbo va costa cel putin 125.000 de euro), in timp ce hibridul il vom vedea peste trei ani.

    In functie de reactiile pietei, gama de motorizari ar putea fi extinsa cu noi agregate V8, V10 sau V12 TDI (de origine Audi).

    Mai circula o serie de zvonuri despre un “uber-Panamera” - cu motorul V10 de pe celebrul Carrera GT -, dar Porsche n-a confirmat nimic.

    Galerie foto aici

     

     

    Vizualizari: 1048