rss

Spionat: Pagani Zonda C9

  1. 30/04/2008
  2. Tags: Pagani, Pagani zonda, Pagani zonda c12, Pagani zonda c9
    Vezi toate fotografiile (1)
    Desi nu pare, Zonda C12 este pe piata de aproape un deceniu. Fireste ca, de la aparitia sa in 1999, supersportiva a fost imbunatatita constant de-a lungul timpului. Motorul, de exemplu, la debut avea 6 litri, iar acum a trecut de sapte, fiind unul dintre cele mai reusite propulsoare construite vreodata de AMG.

    Insa nimic nu dureaza o vesnicie si, in aceasta odine de idei, chiar si C12 are o cariera ce va lua sfarsit. Acest sfarsit este programat pentru 2009, moment in care el va fi inlocuit de C9 (denumire ce se poate schimba), surprins de curand in cadrul unor teste.

    Urmasul are o misiune importanta, si anume de a tine clientii in pragul fericirii totale, mai ales ca la cererea lor productia va fi marita la 60 de unitati pe an, fata de 16 in prezent.

    Noul model apare in momentul in care AMG s-a hotarat sa treaca in “loja” verde a industriei, astfel ca V12-le va disparea, urmand sa fie inlocuit de un V8 mai putin gurmand/poluant - asta daca poti zice asa ceva despre un agregat de mare putere.

    Unele voci sustin ca motorul va fi acelasi “opt in V” folosit si de McLaren SLR, dar nu exista nici o dovada in acest sens. In orice caz, un lucru se stie sigur: el va fi tot un produs AMG.
    Vizualizari: 1040